Menu & Recepten
           



OOSTENRIJK - BERNER WÜRSTEL.


Ingrediënten

  • 8 knoeperds van worsten - Frankfurter bijvoorbeeld, en anders de grootsten die je kan vinden.
  • 8 plakken ontbijtspek (of ga voor de bypass versie - 16 plakken)250 gram kaas - bijv. Emmentaler

Bereidingswijze
Dit recept is even makkelijk als ongezond: Schaaf de kaas in plakjes. Snijd de worsten in met een scherp mes, vul ze met de kaas en omwikkel ze strak met spek. Bak ze vervolgens af in een koekepan, grill of bbq. Serveer met mayonaise en friet. That’s it!

Al doet de naam misschien anders vermoeden, de Berner Wurstel is één van de nationale gerechten in Oostenrijk. Ze hebben het er maar druk mee daar in Oostenrijk, nadat ze een gepaneerde varkenslap naar hun eigen hoofdstad hebben vernoemd, nemen ze nu de hoofdstad van een buurland om dit smakelijke snackje te vernoemen.

bron