Menu & Recepten
           

Garam masala.

Ingrediënten Garam masala

  • 4      eetlepels korianderzaadjes
  • 2      eetlepels komijnzaadjes
  • 2      theelepels groene kardemom (verwijder de schil!)
  • 1      theelepel zwarte kardemom (verwijder de schil!)
  • 1 theelepel      kruidnagel
  • 1      theelepel zwarte peperkorrels
  • 1      theelepel gedroogd gember
  • 1      theelepel Amchoor (gedroogde groene mango’s)
  • ½      theelepel nootmuskaat
  • 4      stokjes kaneel van ongeveer 6 centimeter
  • 2      gedroogde hete chilipepers (meer voor extra pikant)
  • 2 blaadjes gedroogde laurier 

Bereiden garam masala

Neem een pan en rooster de kruiden enkele minuten, op een laag vuur. 
Neem een bij voorkeur granieten vijzel en vul deze met alle kruiden.
Meng dekruiden eerst en stamp en wrijf de kruiden vervolgens fijn
Bewaar de kruiden in een afgesloten pot (maximaal 3 maanden) of gebruik ze meteen. 

Recept Garam Masala kipcurry.

Ingrediënten.

  • 4      stukken kipfilet, in grove stukken gehakt
  • 2      eetlepels kokosvet
  • 1 pakje      romige kokosmelk
  • 4      teentjes knoflook, geschild en fijngehakt
  • 2 uien,      geschild en fijngehakt
  • 2 grote      tomaten
  • 2      eetlepels garam masala
  • 1 eetlepel curry madras
  • 1 theelepel zout

Bereiden

Snij de tomaten door en ontpit ze.Maak het kokosvet heet en fruit de uien en de knoflook enkele minuten.Voeg nu de tomaten toe, het zout, de kokosmelk en de kipfilet.Schep de kip regelmatig rond en als het vlees bijna gaar is voeg madras curry toe en de garam masala door de curry.