Menu & Recepten
           

Gehakt kruiden Mixen. & recept gehaktballen

Mix voor ouderwetse Hollandse gehaktkruiden

  • 1      theelepel nootmuskaatpoeder
  • 1      theelepel paprikapoeder
  • 1      theelepel piment
  • 1      theelepel uienpoeder
  • ½     theelepel kruidnagelpoeder
  • ½      theelepel gemalen zwarte peper
  • 1     theelepel keukenzout

Mix voor Mexicaanse gehaktkruiden

  • 1      theelepel knoflookpoeder
  • 1      theelepel zeezout
  • 2      theelepels komijnpoeder
  • 2      theelepels paprikapoeder
  • ½      theelepel hete chilipeper
  • ½      theelepel gemalen witte peper
  • ½      theelepel cacao

Mix voor Griekse gehaktkruiden

  • 1      theelepel zeezout
  • 1      theelepel paprikapoeder
  • 1      theelepel gemalen komijn
  • 1      theelepel knoflookpoeder
  • ¼      theelepel uienpoeder
  • ¼      theelepel zwarte peper
  • ½      theelepel gemalen kaneel
  • 1      theelepel gemalen korianderzaad
  • 2      theelepels gedroogde tijm
  • 2      theelepels gedroogde oregano
  • 1      theelepel gedroogde peterselie
  • ½ theelepel gedroogde chilipoeder

Mix voor Marokkaanse gehaktkruiden

  • 2      theelepels komijn
  • 2      theelepels gerookte paprika
  • 1      theelepel gedroogde chilipoeder
  • 1      theelepel korianderzaad
  • 1      theelepel gemberpoeder
  • 1      theelepel karwijzaad
  • 1      theelepel kurkuma
  • 1        theelepel zeezout
  • Recept Menurecepten.nl gehaktballen.

Ingrediënten (voor 5 grote gehaktballen)

  • 500 gram rundergehakt
  • 2 eetlepels ketjap manis
  • 1 eetlepels grove mosterd
  • 1 eetlepel franse mosterd
  • 1 theelepel cayennepeper
  • 1 theelepel zout
  • 2 theelepels creme fraiche
  • 1  ei.
  • 80 g paneermeel
  • 3 el roomboter
  • 1 pot vleesfond 

Meng alle ingrediënten (behalve de boter en de vleesfond) en kneed het gehakt met de hand tot alles goed gemengd is. Verhit de boter in een braadpan en braad de ballen hierin rondom bruin aan. Schenk de fond erbij en laat de ballen onder af en toe keren, met de deksel schuin op de pan, in 45 minuten op laag vuur gaar worden.


Africaanse gehaktballen

Ingrediënten Afrikaanse gehaktballen


• 600 gram lamsgehakt
• Afrikaanse Tsire kruidenmix 
• 1 ui, geschild en fijn gehakt
• 3 eetlepels yoghurt
• 1 geklopt ei
Bereiden Afrikaanse Tsire gehaktballen
Meng gehakt, kruiden, ui, yoghurt met helft van de Tsire kruidenmix.Rol er gehaktballetjes van. Rol de gehaktballetjes door het ei.Rol de gehaktballetjes door het restant van de Tsire kruidenmix. Bak de gehaktballetjes in een pan.


Ingrediënten Afrikaanse Tsire kruidenmix.

• 200 gram geroosterde pinda’s
• 2 theelepels cayennepeper
• 1 theelepel gemberpoeder
• ½ theelepel kaneel
• ½ theelepel nootmuskaat
• 4 kruidnagels
• 1 theelepel zeezout
Bereiden Afrikaanse Tsire kruidenmix
Neem een bij voorkeur granieten vijzel en vul deze met de pinda’s en de kruiden..Meng de pinda’s en kruiden eerst en stamp en wrijf ze vervolgens fijn.Bewaar de Tsire kruidenmix in een afgesloten pot of gebruik ze meteen.