Mix voor ouderwetse Hollandse gehaktkruiden
Mix voor Mexicaanse gehaktkruiden
Mix voor Griekse gehaktkruiden
Ingrediënten (voor 5 grote gehaktballen)
Meng alle ingrediënten (behalve de boter en de vleesfond) en kneed het gehakt met de hand tot alles goed gemengd is. Verhit de boter in een braadpan en braad de ballen hierin rondom bruin aan. Schenk de fond erbij en laat de ballen onder af en toe keren, met de deksel schuin op de pan, in 45 minuten op laag vuur gaar worden.
Ingrediënten Afrikaanse gehaktballen
• 600 gram lamsgehakt
• Afrikaanse Tsire kruidenmix
• 1 ui, geschild en fijn gehakt
• 3 eetlepels yoghurt
• 1 geklopt ei
Bereiden Afrikaanse Tsire gehaktballen
Meng gehakt, kruiden, ui, yoghurt met helft van de Tsire kruidenmix.Rol er gehaktballetjes van. Rol de gehaktballetjes door het ei.Rol de gehaktballetjes door het restant van de Tsire kruidenmix. Bak de gehaktballetjes in een pan.
Ingrediënten Afrikaanse Tsire kruidenmix.
• 200 gram geroosterde pinda’s
• 2 theelepels cayennepeper
• 1 theelepel gemberpoeder
• ½ theelepel kaneel
• ½ theelepel nootmuskaat
• 4 kruidnagels
• 1 theelepel zeezout
Bereiden Afrikaanse Tsire kruidenmix
Neem een bij voorkeur granieten vijzel en vul deze met de pinda’s en de kruiden..Meng de pinda’s en kruiden eerst en stamp en wrijf ze vervolgens fijn.Bewaar de Tsire kruidenmix in een afgesloten pot of gebruik ze meteen.