Menu & Recepten
           

BBQ kruiden,marnade's en rubs.

 Recept Barbecuekruiden Texas style.

Ingrediënten

  • 2      theelepels paprikapoeder
  • 1      theelepel knoflookpoeder
  • 1      theelepel uienpoeder
  • 1      theelepel gemalen koriander
  • 1      theelepel gemalen komijn
  • 2      theelepels gedroogde tijmbladeren
  • 1      theelepel gemalen zwarte peper
  • 1      theelepel zeezout
  • 1      theelepel mosterdpoeder
  • 1      theelepel cayennepeper
  • 1 theelepel bruine basterdsuiker 

Recept barbecuekruiden aussie style 

De Australische keuken is sterk beïnvloed door de Griekse en de Italiaanse immigranten.  Dat zie je terugkomen in de kruiden die gebruikt worden

Ingrediënten

  • 2      theelepels knoflookpoeder
  • 2      theelepels uienpoeder
  • 1      theelepel gemalen zwarte peper
  • 1      theelepel gedroogde tijmbladeren
  • 1      theelepel gemalen, gedroogde rozemarijnbladeren
  • 1      theelepel gedroogde oreganobladeren
  • 1      theelepel gedroogde saliebladeren
  • 1      theelepel selderij poeder
  • 1      theelepel zoete paprikapoeder
  • 2      theelepels gemberpoeder
  • ½      theelepel cayennepeper
  • 1      theelepel citroengras poeder
  • 2 theelepels zeezout

Hamburgerkruiden

ingrediënten

  • 2     theelepels      gerookte paprika poeder
  • 2      theelepels vers gemalen zwarte peper
  • 2      theelepels knoflookpoeder
  • 4      theelepels uienpoeder
  • 2      theelepels zwarte basterdsuiker
  • 2      theelepels zout

DRY RUB VOOR BARBECUE RIBS

Ingrediënten

  • 100 gram bruine basterdsuiker
  • 15 gram zeezout
  • 5  gram chilipoeder
  • 5  gram zwarte peper
  • 2 gram cayennepeper
  • 4 stuks kardemom, zaadjes
  • 2 gram mosterdpoeder
  • 1 gram kruidnagelpoeder
  • 1 gram paprikapoeder
  • 10 gram uienpoeder
  • 10 gram knoflookpoeder

N.B. varkens spareribs

Werkwijze

Doe alle ingrediënten in een keukenmachine en draai tot een homogeen poeder.

Bewaar de dry rub in een afgesloten bakje op een droge koele plek.

Bedek de spareribs in een egale laag van de rub en laat minimaal 12 uur marineren.

Spoel de rub af met koud water alvorens te garen in een oven of barbecue.

Toepassingen

Als marinade voor bijvoorbeeld spareribs van varken, geit, lam etc. 

 ANANAS EN HONING MARINADE 

De frisse aroma’s van ananas en appelciderazijn in combinatie met de warmte van kruidnagel, gember en honing zorgen voor verassende smaken. 

Ingrediënten

  • 750 gram ananas
  • 150 gram appelciderazijn
  • 100 gram honing
  • 10 gram verse gember
  • 5 gram kruidnagel
  • 50 gram gerijpte soja

Werkwijze

Maak de ananas schoon en snijd de kern eruit.

Doe alle ingrediënten in een blender en draai tot een pasta.

Bewaar de marinade in de koeling tot gebruik.

Bedek het te marineren vlees met de marinade.

Spoel de marinade van het vlees alvorens het vlees verder te verwerken.

Toepassingen

Als marinade voor bijvoorbeeld varkensnek, -procureur of -buikspek.

Als marinade voor kalkoen of kip.

Als marinade voor b.v.spareribs. 

BARBECUE RUB MET GEMBER, LIMOEN EN RUM  

Ingrediënten

  • 250 gram bruine suiker
  • 50 gram gember, vers, geraspt
  • 50 gram bruine rum
  • 3 limoenen

Werkwijze

Meng de bruine suiker met de geraspte gember en bruine rum.

Was en rasp de schil van de drie limoenen met een fijne rasp en voeg toe aan de rub.

Toepassingen

Als marinade voor fruit. Om fruit te poffen. Schil hard fruit zoals appels en peren, smeer in met de rub, verpak in aluminiumfolie en pof het op de barbecue.

Smeer het op een gekookte beenham en laat karamelliseren 0p BBQ.

Buikspek pekelen  vervolgens karamelliseren en garen met de rub op de BBQ. 

CAJUN SPECERIJEN RUB 

De onmiskenbare Cajun smaken zoals in het Noord-Amerikaanse Louisiana bedacht is.

 Ingrediënten

  • 25 gram chilipoeder
  • 25 gram paprikapoeder
  • 10 gram uienpoeder
  • 10 gram knoflookpoeder
  • 5 gram cayennepeper
  • 10 gram gemalen komijn
  • 10 gram basilicum
  • 10 gram oregano
  • 10 gram tijm
  • 5 gram peterselie
  • 10 gram zwarte peper

Werkwijze

Meng alle ingrediënten met elkaar.

Bewaar in een afgesloten bakje op een droge, koele plaats.

Smeer het te marineren product egaal in met de rub en laat minimaal 12 uur marineren.

Toepassingen

Als marinade voor bijvoorbeeld varkensnek, -schouder of kotelet.

Als marinade voor bijvoorbeeld lamsnek, -schouder of bout.

Als marinade voor witvis, zalm of octopus. 

 
 
 
E-mailen
Info