Recept Barbecuekruiden Texas style.
Ingrediënten
Recept barbecuekruiden aussie style
De Australische keuken is sterk beïnvloed door de Griekse en de Italiaanse immigranten. Dat zie je terugkomen in de kruiden die gebruikt worden
Ingrediënten
Hamburgerkruiden
ingrediënten
DRY RUB VOOR BARBECUE RIBS
Ingrediënten
N.B. varkens spareribs
Werkwijze
Doe alle ingrediënten in een keukenmachine en draai tot een homogeen poeder.
Bewaar de dry rub in een afgesloten bakje op een droge koele plek.
Bedek de spareribs in een egale laag van de rub en laat minimaal 12 uur marineren.
Spoel de rub af met koud water alvorens te garen in een oven of barbecue.
Toepassingen
Als marinade voor bijvoorbeeld spareribs van varken, geit, lam etc.
ANANAS EN HONING MARINADE
De frisse aroma’s van ananas en appelciderazijn in combinatie met de warmte van kruidnagel, gember en honing zorgen voor verassende smaken.
Ingrediënten
Werkwijze
Maak de ananas schoon en snijd de kern eruit.
Doe alle ingrediënten in een blender en draai tot een pasta.
Bewaar de marinade in de koeling tot gebruik.
Bedek het te marineren vlees met de marinade.
Spoel de marinade van het vlees alvorens het vlees verder te verwerken.
Toepassingen
Als marinade voor bijvoorbeeld varkensnek, -procureur of -buikspek.
Als marinade voor kalkoen of kip.
Als marinade voor b.v.spareribs.
BARBECUE RUB MET GEMBER, LIMOEN EN RUM
Ingrediënten
Werkwijze
Meng de bruine suiker met de geraspte gember en bruine rum.
Was en rasp de schil van de drie limoenen met een fijne rasp en voeg toe aan de rub.
Toepassingen
Als marinade voor fruit. Om fruit te poffen. Schil hard fruit zoals appels en peren, smeer in met de rub, verpak in aluminiumfolie en pof het op de barbecue.
Smeer het op een gekookte beenham en laat karamelliseren 0p BBQ.
Buikspek pekelen vervolgens karamelliseren en garen met de rub op de BBQ.
CAJUN SPECERIJEN RUB
De onmiskenbare Cajun smaken zoals in het Noord-Amerikaanse Louisiana bedacht is.
Ingrediënten
Werkwijze
Meng alle ingrediënten met elkaar.
Bewaar in een afgesloten bakje op een droge, koele plaats.
Smeer het te marineren product egaal in met de rub en laat minimaal 12 uur marineren.
Toepassingen
Als marinade voor bijvoorbeeld varkensnek, -schouder of kotelet.
Als marinade voor bijvoorbeeld lamsnek, -schouder of bout.
Als marinade voor witvis, zalm of octopus.