Menu & Recepten
           









Zwitserland Rösti

 

Ingrediënten 4-5 personen

 

  • 1 kilo aardappels
  • 50 gram in dobbelsteentjes gesneden ontbijtspek
  • eetlepel olie
  • zout peper naar smaak

 

Bereidingswijze

Kook de aardappels in de schil,niet langer dan 8 a 10 minuten in ruim water.Laat de aardappels afkoelen en raps ze grof.Fruit de spek in een koekenpan met de olie tot het spek doorschijnend begint te worden.Voeg de geraspte aardappels aan het hete spekvet toe en laat ze onder hoog vuur aanbakken.Schep de inhoud van de pan tijd tot tijd om.

Druk het raspsel wat in elkaar met een spatel tot het een samenhangende koek vormt ,leg een deksel op de pan en temper het vuur enigszins.Draai de koek om in de pan als de koek een stevige bruine korst heeft gevormd en leg dan weer een deksel op de pan.Schud zo nu en dan om te voorkomen dat de koek aan de pan vastbakt.