Zuurvlees uit Limburg
ingrediënten
Bereidingswijze
Doe het vlees in een kom met afsluitbare deksel samen met 2 deciliter water, azijn, 1 theelepel zout, 1/2 theelepel peper, laurierblaadjes, kruidnagels en Spaanse pepertjes (laat het vlees minimaal 24 uur in de koelkast marineren).
Pel de uien en snipper ze fijn. Verhit in een braadpan 25 gram boter en bak de uien in ca. 5 min. glazig. Schep het vlees uit de marinade en dep het met keukenpapier droog. Zeef boven een maatbeker 2 deciliter marinadevocht. De rest wordt niet gebruikt. Verhit in een braadpan de rest van de boter en bak het vlees in ca. 10 min. bruin. Voeg ui, suiker, appelstroop, ontbijtkoek en de rest van de marinade toe. Met het deksel op de pan het vlees in ca. 3 uur zachtjes gaar sudderen (zo gaar dat het vlees uit elkaar valt). Laurierblaadjes verwijderen. Als de saus nog te dun is eventueel binden met een maïzena papje. Heerlijk met eigen gemaakte friet en appelmoes.
Bereidingswijze
Doe het vlees in een kom met afsluitbare deksel samen met 2 deciliter water, azijn, 1 theelepel zout, 1/2 theelepel peper, laurierblaadjes, kruidnagels en Spaanse pepertjes (laat het vlees minimaal 24 uur in de koelkast marineren).
Pel de uien en snipper ze fijn. Verhit in een braadpan 25 gram boter en bak de uien in ca. 5 min. glazig. Schep het vlees uit de marinade en dep het met keukenpapier droog. Zeef boven een maatbeker 2 deciliter marinadevocht. De rest wordt niet gebruikt. Verhit in een braadpan de rest van de boter en bak het vlees in ca. 10 min. bruin. Voeg ui, suiker, appelstroop, ontbijtkoek en de rest van de marinade toe. Met het deksel op de pan het vlees in ca. 3 uur zachtjes gaar sudderen (zo gaar dat het vlees uit elkaar valt). Laurierblaadjes verwijderen. Als de saus nog te dun is eventueel binden met een maïzena papje. Heerlijk met eigen gemaakte friet en appelmoes.