Menu & Recepten
           

Stamppot zuurkool met spek en verse worst

Ingrediënten 4 personen.


  • 500 gram zuurkool(uit het vat).
  • 1 kilo aardappels (kruimelige).
  • 200 gram zuurkool spek.
  • kopje melk.
  • 400 gram verse worst of saucijnsjes.
  • 50 gram boter
  • zout naar smaak
  • water

Bereidingswijze 

De zuurkool met het spek in water 15 minuten voorkoken.De aardappels schillen spoelen en klein snijden,bij de zuurkool voegen spek bovenop liggen het geheel nog 30 minuten laten gaar koken.In tussentijd de verse worst braden in wat braad boter in een koekenpan (maak een lekkere jus).Na het garen  het spek uit de pan halen in kleine dobbelsteentjes snijden dit samen met de melk en de boter bij de massa doen en nu stampen.Op dienen met de verse worst en de jus.

Wie de voorkeur heeft aan de smaak van gerookt vlees bij de zuurkool heeft de keus uit Casselerrib ,rookworst of gerookt spek.