Menu & Recepten
           

Zoute (vat)snijbonen met witte bonen 


 

INGREDIËNTEN 

·         250 gram witte bonen (of pot witte bonen)

·         500 gram (uit het)zoute snijbonen

·         1000 gram aardappelen

·         1 grove rookworst (metworst)

·         250 gram casselerrib of rauwe boerenham aan stuk

·         2 dl melk

·         Stukje boter

·         Zout naar smaak

Bereidingswijze

Kook de witte bonen, nadat ze een nacht geweekt hebben, in ongeveer 1 uur gaar (of gebruik een pot witte bonen). Kook de snijbonen 15 minuten, spoel ze daarna langdurig af tot ze niet meer zout te smaken. Breng de aardappelen aan de kook, leg daar de voorgekookte ontzoute snijbonen ,casselerrib/boerenham en de metworst bovenop. Kook dit alles tezamen nog 30 minuten. Controleer of de aardappelen gaar zijn. Haal de worst en de casselerrib/boerenham eruit, giet eventueel kookvocht af en roer stamp de aardappelen en snijbonen er dooreen onder toevoeging van wat melk en wat boter. Roer ten slotte de gare bonen erdoor. Proef de stamppot , eventueel zout op smaak toevoegen. Op dienen met gesneden worst en vlees.