Menu & Recepten
           

Zeeduivel brochettes met ratatouille 4 pers.



Ingrediënten

  • 600 gram zee duivel filet
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 rode paprika
  • 1 gele paprika
  • 200 gram champignons
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 theelepel honing
  • peper en zout
  • ratatouille:
  • 2 uien
  • 1 aubergine
  • 1 courgette
  • 2 vleestomaten
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 eetlepels olijfolie


Bereiding 

Spoel de zeeduivel filet af onder koud water en dep de vis droog. Snijd de filet in blokjes van 2,5 cm en bestrooi deze met paprikapoeder. Snijd de paprika's na het verwijderen van de zaadjes in stukken. Borstel de champignons schoon. Rijg de vis blokjes met de paprika's en de champignons aan spiesen. Meng olijfolie met citroensap, honing en peper en zout en bestrijk de brochettes met dit mengsel. Pel voor de ratatouille de uien en snijd deze in stukken. Verdeel de aubergine en de courgette in plakken. Leg de in gekruiste tomaten enkele tellen in kokend water, ontvel ze en snijd ze in stukken. Roerbak de groente met geperste knoflook en peper en zout 10 minuten in de hete olijfolie. Rooster de brochettes onder af en toe keren 10 minuten onder een voorverwarmde grill of in de grillpan. Lekker met de ratatouille en brood of rijst. 

Gestoomde zeeduivel in paksoi.


Ingrediënten

  • 2 stukken zeeduivel filet (à 125 gram)
  • 3 eetlepels sesamolie
  • 4 stengels paksoi
  • 1 sinaasappel (sap en geraspte schil)
  • 1 theelepel sambal oelek
  • 2 eetlepels Japanse sojasaus
  • 1 eetlepel geroosterde sesamzaadjes
  • stoompan of pan met stoommandje/ vergiet
  • zout en versgemalen peper


Bereiding

Wrijf de zeeduivel filets in met zout en peper en ½ eetlepel sesamolie. Snijd de bladeren van de paksoi. Snijd de stengels in dunne plakjes en verdeel ze over de bodem van een (bamboe) stoommandje. Leg 2 bladeren overlappend naast elkaar en verpak er 1 stuk zeeduivel in. Verpak de andere zeeduivel filet op de zelfde manier. Leg de pakketjes in het stoommandje. Breng in wok of stoompan ruim water aan de kook. Zet in de wok het stoommandje op een rekje boven het water of hang het stoommandje in de pan. Dek de wok of pan af en stoom de vis in ongeveer 10 minuten gaar. Klop in een kom een dressing van de rest van de sesamolie, 3 eetlepels sinaasappelsap, de sinaasappelschil, sambal, sojasaus en sesamzaadjes. Schenk de dressing in 2 kleine kommetjes (of eierdopjes). Schep de plakjes paksoi op twee borden en leg de pakketjes erop. Zet een kommetje met dressing ernaast.

 bron