Ingrediënten
Bereiding
Wrijf de varkensoester in met peper. Verhit boter in een koekenpan en bak hierin de varkensoesters in ca. 7 minuten aan beide zijden goudbruin. Voeg de sjalotjes toe en fruit deze ca. 2 minuten mee.
Voeg de oesterzwammen toe en bak deze ca. 5 minuten op zacht vuur mee. Breng het gerecht op smaak met zout en peper.
Verdeel het vlees en de oesterzwammen over 4 borden en garneer deze met peterselie.
Lekker met aardappelgratin en peultjes met worteltjes.
Ingrediënten
Bereiding
Pel en pers de knoflook boven een kom. Voeg het citroensap, ketjap en de olie toe en meng alles goed door elkaar. Dep het vlees droog. Meng het vlees door de marinade.
Laat het vlees afgedekt tenminste 2 uur in de koelkast staan. Dep het vlees droog.
Grill het vlees op de barbecue om en om in ca. 10 minuten gaar. Bestrooi met de gebakken uitjes voor de garnering.
Lekker met mihoen en roerbakgroenten en seroendeng.
Varkenshaas met romige mosterdsaus.
Ingrediënten
Bereiding
Snijd de varkenshaas in zeer dunne plakken van ¼ cm dik. Snijd de courgette in schuine plakken van ½ cm dik.
Smelt de boter in een sauspan en fruit hierin het sjalotje. Voeg melk, room en mosterd toe en breng deze al roerende aan de kook. Voeg de geraspte kaas toe en laat deze al roerende smelten. Los in een kopje de maïzena op in de whisky en bind hiermee de saus. Breng de saus op smaak met zout en peper. Houd de saus warm op een rechaud (warmhoudplaat).
Verwarm de steengrill, bestrooi de warme steen met zout en bak de varkenshaas, uienringen en courgette snel bruin.
Leg de gegrilde varkenshaas, uienringen en courgette op een bord en serveer de saus er apart bij.
Lekker met stokbrood.