Menu & Recepten
           

Twix cheese taart 12 personen.

Ingrediënten voor de taartbodem.


  • 150 gr. Bakmeel.
  • 100 gr. basterdsuiker.
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 ei
  • 60 gr. boter
  • zout


Voor de vulling.

  • 4 pakjes monchou kaas 4 x 100 gram.
  • 100 gr. witte basterdsuiker.
  • 2 el. crème fraîche.
  • 1 el. maizena.


Voor de toplaag.

  • 150 gram melkchocolade. 
  • 1 blikje gecondenseerde gezoete melk
  • 125 gr. slagroom

Bereidingswijze.


Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een taartvorm (24 cm doorsnee) in ,lig op de bodem eventueel bakpapier .

Doe de boter(kamertemperatuur) en suiker ,vanillesuiker en het ei in een mengkom en roer het tot een glad geheel. Voeg daarna de bakmeel en zout toe en meng, kneed alles goed tot een mooi deeg. Bekleed de taartbodem vorm met het deeg maak schuin oplopend randje aan de bodemkanten.

Doe de monchou met de crème fraîche in een kom en meng tot lekker luchtig en smeuïg mengsel ,de maizena en de suiker toevoegen en meng alles door elkaar tot een lekker beslag. Giet het beslag over de net gemaakte taart bodem heen en strijk het glad uit.

Zet nu de vorm 25 minuten in een voor verwarmde oven en bak hem op 180 graden. Daarna de taart laten afkoelen en in de koelkast zetten.

Neem nu een steelpannetje en giet het blikje met gecondenseerde melk er in , laat de melk op licht vuurtje inkoken en laten karameliseren .Het moet een karamelsaus worden! Giet deze saus over de taart.


De melkchocolade in de slagroom op een klein vuurtje smelten in een pannetje en giet je de chocoladeroom mengsel over de karamelsaus. Laat de taart minimaal 4 uur afkoelen in de koelkast.

lekker als dessert of gewoon voor jouw feestje.