Menu & Recepten
           

Stamppot "Mous" uit Groningen.

Ingrediënten 4 personen.

  • kilo bloemige aardappelen
  • 400 gram gesneden boerenkool
  • 4 preien
  • handje (vlug)gort
  • 4 eetlepels Groninger mosterd
  • zout
  • peper uit de molen 
  • boter
  • melk

      

Bereidingswijze.

Kook de aardappelen met boerenkool ,een handje (vlug)gort en een mespunt zout in ongeveer 30 minuten gaar. De prei in dunne ringen snijden en in een koekenpan of wok met wat olijfolie kort roerbakken. Giet de aardappelen en boerenkool af als ze gaar zijn. Stamp de aardappelen met boerenkool fijn en voeg de gebakken prei toe. Schep alles goed door en maak het stamppotje smeuïg met een beetje melk en stukje boter op smaak brengen met mosterd, zout en peper uit de molen. Serveren met verse rookworst van de slager