Menu & Recepten
           

Spruitjes soep 6 personen.




Ingrediënten.

    • 750 gram Spruitjes.
    • 1 Courgette.
    • 1 Ui middel groot fijn .
    • 50 gram Roomboter.
    • 1 liter Bouillon gemaakt van Groentebouillonblokjes.
    • 250 gram magere gerookte spekblokjes.
    • 250 milliliter crème fraîche .
    • grof geraspte oude kaas. 
    •  zout en peper naar smaak.

    bereidingswijze:

    Verwijder de kroontjes en lelijke blaadjes van de spruitjes even afspoelen en klaar voor gebruik , spoel de courgette af en snij hem overlang in twee stukken verwijder de kroontjes en haal met een lepel de pitjes uit de courgette snij hem in stukken. Gebruik een soeppan en bak de spekjes in de boter , bak ze licht bruin. Schil en snij ondertussen de ui in kleine stukjes haal de spekjes uit de pan (deze hebben we pas nodig bij het opdienen garneren) , vervolgens de uitjes licht fruiten in het boter vet mengsel. Doe de groentebouillon erbij met de spruiten en courgette. Laat het geheel garen haal 12 losse blaadjes van de spruit uit de pan voor de garnering. De overgebleven massa nu pureren met staafmixer of keukenmachine. Als laatste de crème fraîche toevoegen en niet meer laten koken opdienen in soep kom doe voor garnering 2 spruitblaadjes wat spekjes en geraspte kaas bovenop de soep.