Menu & Recepten
           

Spareribs.

Ingrediënten 4 personen.

  • 2 kilo verse spareribs
  • 2 potten appelmoes 720 ml
  • 1 liter water
  • 3 bouillon blokje (rund)
  • 1 eetlepel Worcester saus.
  • 1 eetlepel paprikapoeder/grillkruiden naar smaak.
  • 1 theelepel gerookte paprika poeder ’LA CHINATA’
  • ± 6 eetlepels honing.
  • 1 eetlepel tomatenpuree.
  • 3 eetlepels ketchup/curry.
  • 3 eetlepels ketjap manis
  • Zout naar smaak. 

Bereidingswijze.

Verwijder de vliezen van de spareribs of vraag dit aan de slager.Neem een grote kookpan en doe hier in het water de bouillonblokjes ,de appelmoes,worcestersaus,paprika grillkruiden en de spareribs.Breng dit alles aan de kook en laat het een ± 40 minuten zachtjes koken.Neem in tussen tijd een klein steelpannetje en maak de marinade doe hier in 6 eetlepels honing 3 eetlepels ketchup/curry,3 eetlepels ketjap,theelepel chilipeper en de theelepel gerookte paprika poeder,warm de massa op en laat het vervolgens afkoelen.Haal de gare spareribs uit het vocht en laat deze goed uitlekken.het lekkerste is het nu om de spareribs te laten afkoelen , na het afkoelen in smeren met de marinade vervolgens een nachtje laten staan. De spareribs garen in de oven 150 graden ± 30 minuten eventueel tussentijds nog een keer insmeren met honing.


Zet een pan met ongeveer 1,5 tot 2 liter water op het vuur(afhankelijk van de hoeveelheid spareribs die je hebt), doe hier de