Menu & Recepten
           


SPANJE - GAZPACHO.

Ingrediënten

  • 100 gr verkruimeld wit brood, zonder korst, geweekt in 200 ml water
  • 1 rode ui, fijngesneden
  • 1 kleine komkommer, geschild en in stukjes
  • 1 rode paprika, in stukjes
  • 2 tenen knoflook, gehakt
  • 5 grote, ontvelde, rijpe vleestomaten
  • scheut extra vergine olijfolie
  • scheut sherryazijn
  • Sap van een halve citroen
  • 1 tl korianderpoeder
  • 1 tl komijnpoeder
  • verse basilicum naar smaak
  • peper en zout

Bereidingswijze

Doe alle ingrediënten bij elkaar in de keukenmachine en mix net zolang tot je een glad mengsel hebt. Proef en voeg peper en zout naar smaak toe. Doe er eventueel wat water bij als het mengsel te dik is en meng opnieuw. Giet de gazpacho over in een kan, dek af met vershoudfolie en zet hem in de koelkast. Serveer de gazpacho goed koud, verdeeld over 4 soepkommen of borden en voeg er nog een scheutje olijfolie bij. Serveer met een blaadje basilicum of koriander.

bron