Menu & Recepten
           

Spakenburg's Hart

 

Ingrediënten

  • 600 gram tarwe bloem (geen patent)
  • 1/2 theelepel bakpoeder
  • 1 theelepel zout
  • 400 gram witte basterdsuiker
  • 350 gram boter of plantaardige margarine
  • 3 eetlepels water
  • 250 gram poedersuiker
  • 3 druppels frambozenaroma
  • 1 ei
  • eventueel garneersnoepjes (bijvoorbeeld  M&M’s)

Bereidingswijze

  • Oven voorverwarmen op 200 graden Celsius. Bakplaat invetten of met bakpapier bekleden. De bloem, bakpoeder en de basterdsuiker zeven boven kom en mengen. Boter toevoegen eventueel met twee messen en kleine blokje door het meel snijden. Water en zout toevoegen en tot egale bal kneden. Helft van deeg op bakplaat uit walsen tot plak van ± 0,5 cm dik. Hier uit groot hart snijden (afgesneden deeg bij restant deeg voegen). Afbakken in oven ± 14 minuten. Losmaken van bakplaat eventueel met pannenkoekmes. (Laten afkoelen op taartrooster). Bakplaat schoonmaken en vervolgens hart twee maken van restant deeg en afbakken. Opsiering: Ei splitsen boven kom,eiwit opvangen, toevoegen gezeefde poedersuiker en de frambozenaroma. Alles mengen tot glad wit/zilver kleurig pasta. In spuitzak doen en leuke versiersels /woorden aanbrengen op het hart.

serveersuggestie

Leuk om weg te geven bij feest met leuke tekst.