Menu & Recepten
           


Snit / snert Erwtensoep

Ingrediënten

  • 3 pakken spliterwten
  • 1 knolselderie
  • 2 flinke preien
  • flinke bos selderij
  • 1 grote ui
  • 2 middelgrote aardappels
  • 1 winterwortel
  • 2 laurierblaadjes
  • 3 kruidnagels
  • 500 gram schouderkarbonade
  • 250 gram mager gerookte spekblokjes 
  • 2 rookworsten (lekkere verse rookworst bij de echte slager voor beste resultaat)
  • 2 bouillonblokjes rundvlees
  • zout en peper naar smaak
  • Ruim 3 liter water

bereidingswijze


Neem een grote soeppan (formaat emmer), vul deze met voor de helft met water en doe er de bouillonblokjes in. Voeg de karbonades, spek, spliterwten, zout en de kruiden toe en breng het aan de kookIn de tussentijd de knolselderij schillen en in 2 stukken snijden. De ene helft geheel in de pan de andere helft in fijne blokjes snijden en ook toevoegen in de pan. Was schil en snijd de wortel, aardappel, prei, ui en de selderij fijn en voeg toe in de pan. Laat de erwtensoep aan de kook komen om vervolgens het een paar uur zachtjes te laten pruttelen (tussendoor de halve knolselderij eruit halen). Als laatste, half uurtje voor opdienen rookworst er bij doen in schijfjes.

Let op ! Snit is pas lekker als het een nachtje staat. Dus de volgende dag pas nuttigen, lekker met nat roggebrood belegd met spek en worst uit de snit. 

 


 
 
 
E-mailen
Info