Smoor. 6 personen.
Ingrediënten.
- 750 gram rundvlees (bloemstuk).
- 1 grote ui.
- 2 knoflookpitten.
- een stukje gember Ong. 3 cm.
- 1/2 kopje ketjap manis.
- zout, peper, nootmuskaat en suiker naar smaak.
- 3 kruidnagels.
- 1 eetlepel azijn.
- 125 gram roomboter /braadmargarine.
bereidingswijze.
De boter in een braadpan verhitte en hierin de gesnipperde ui, geperste teentjes knoflook en de geraspte gember fruiten.Het vlees in stukken snijden naar gewenste grootte ,bestrooien met zout , peper en de nootmuskaat. Het vlees aanbraden in de braadpan. Vervolgens een paar kopjes water, azijn en 1/2 kopje ketjap erbij. Laat alles minimaal een paar uur sudderen tot de saus wat ingekookt is eventueel binden met maizena.