Menu & Recepten
           

Smoor. 6 personen.

Ingrediënten.

  • 750 gram rundvlees (bloemstuk).
  • 1 grote ui.
  • 2 knoflookpitten.
  • een stukje gember Ong. 3 cm.
  • 1/2 kopje ketjap manis.
  • zout, peper, nootmuskaat en suiker naar smaak.
  • 3 kruidnagels.
  • 1 eetlepel azijn.
  • 125 gram roomboter /braadmargarine.


bereidingswijze. 

De boter in een braadpan verhitte en hierin de gesnipperde ui, geperste teentjes knoflook en de geraspte gember fruiten.Het vlees in stukken snijden naar gewenste grootte ,bestrooien met zout , peper en de nootmuskaat. Het vlees aanbraden in de braadpan.  Vervolgens een paar kopjes water, azijn en 1/2 kopje ketjap erbij. Laat alles minimaal een paar uur sudderen tot de saus wat ingekookt is eventueel binden met maizena.