Menu & Recepten
           

Selderijsoep van Mengsje

Ingrediënten

  • 2 liter water
  • 250 gram rund poulet
  • 250 gram soepballetjes vers
  • Soep botje
  • zout naar smaak
  • flinke bos selderij zeer fijn gehakt
  • 2 aardappels, geschild en geraspt
  • 1 grote ui fijn gesneden)
  • 1 theelepel rozemarijn
  • 1 theelepel dragon
  • 2 laulierblaatjes
  • 1 rundvlees bouillonblok (maggi)
  • 0,5 pak vermicelli
  • 1 pakje honig groentesoep  9

Bereidingswijze

Het water met poulet en botje flink laten trekken.  +- 3 uur.Het soep botje verwijderen.

De bouillon afschuimen (eventueel zeven). De bouillontablet toevoegen en de andere ingrediënten behalve de vermicelli. Die voegen we als laatste bij als de soep al bijna gaar is. 

Deze ouderwetse soep mag dik en vol zijn.