Menu & Recepten
           



  Champignon roomsaus  recept Murdock                         

Ingrediënten

  • 250 gram champignons (in plakjes snijden)
  • 1 sjalotje of klein uitje(klein snipperen)
  • 50 gram boter
  • ¼ beker crème fraîche  
  • 1 mok water
  • 1 glas witte wijn
  • Bouillon tablet
  • Peper en zout naar smaak
  • Allesbinder

         

Bereidingswijze

Zet een steelpannetje op het fornuis met de boter ,als de boter begint te bruinen gooi er de sjalot of ui bij. Als de ui glazig wordt de wijn er bij doen met de champignons ,nu de wijn laten verdampen. Ondertussen de bouillon tablet oplossen in een mok warm water ,de bouillon bij de massa gooien roeren en het geheel inkoken. Als laatste de crème fraîche  toevoegen zachtjes om roeren en niet meer laten koken ,eventueel de saus binden met Allesbinder of Maizena. TIP! heel smakelijk is het om nog een jus lepel braadvocht van het vlees erbij te doen en te mengen.


Prei roomsaus recept Maryanne.

Benodigheden:

  • 400 gram jonge preien, alleen het witte gedeelte.
  • 50 gr. boter
  • 3 dl kippenbouillon/ groenten bouillon
  • 2 snufjes saffraandraadjes
  • 3 dl slagroom
  • Zout/ vers gemalen peper
  • 1 eetlepel fijngehakte dille.

Bereidingswijze.

Snijd de preien overlangs door en was ze zorgvuldig schoon in koud water. Snijd ze in dunne ringen. Blancheer deze 2 minuten, spoel ze af met koud water en laat ze goed uitlekken, druk er nog wat meer water uit.Smelt de boter in een pan, doe de prei erin en smoor ze zachtjes 10 minuten. Voeg de bouillon toe gevolgd door de saffraandraadjes en laat op halfhoog vuur krap 10 minuten koken. Roer de room erdoor en laat de coulis 5 minuten pruttelen.Pureer de coulis 2 minuten in een blender. Giet hem door een fijnmazige puntzeef en breng op smaak met zout en peper.Houd de coulis warm als u hem snel gaat serveren: of verwarm hem rustig vlak voor het opdienen roer de dille er pas op het laatste moment doorheen.