Hoofdgerecht voor 2 volwassenen en 2 kinderen van 1-4 jaar
Pel de uien en snipper deze fijn.Snijd de champignons in dunne plakken en de tomaten in blokjes.Dep de runderlapjes met keukenpapier droog. Bestrooi het vlees met peper en bloem.Verhit 2 eetlepels boter in een braadpan, bak het vlees hierin in ± 5 minuten rondom bruin en neem het vlees uit de pan.Verhit de overige boter in de braadpan en fruit hierin de uien met Provençaalse kruiden en tomatenpuree ± 3 minuten.Bak de plakjes champignon ± 2 minuten mee. Voeg de tomatenblokjes, het laurierblaadje, de kruidnagels, plakjes ontbijt vermaald en de runderbouillon toe en breng het geheel aan de kook.Leg de runderlapjes in de bouillon en laat het vlees in ± 3 uur op zacht vuur gaar stoven. Voeg indien nodig tussentijds een scheutje water toe.Verwijder het laurierblaadje en breng het gerecht op smaak met zout en peper.Verdeel de helft van de runderlapjes met jus over vier borden en vries de andere helft in.
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 ºC. Snipper de ui. Schil en rasp de aardappel. Snijd de zongedroogde tomaten in stukjes. Laat de mozzarellabolltjes uitlekken.
Meng het gehakt met de ui, aardappelrasp, ei, tomatenreepjes, peterselie, basilicum, zout, peper en paprikapoeder.
Verkruimel de beschuit boven het gehaktmengsel en meng goed. Meng de mozzarellabolletjes erdoor.
Vet een cakeblik (ca. 20 cm) in met de boter. Druk het gehaktmengsel in de cakevorm. Zorg dat de mozzarellabolletjes niet aan de oppervlakte komen.
Bak het gehaktbrood, afgedekt met aluminiumfolie, in het midden van de oven in ca. 60 minuten gaar. Verwijder het folie de laatste 20 minuten.
Snijd het gehaktbrood in plakken.
Lekker met gemengde groente en frietjes.
Wist u dat…
gehakt bereid moet worden op de dag van aankoop?