Menu & Recepten
           

Romige groentesoep.

Ingrediënten.4 personen.

  • 100 gram spinazie vers (of 100 gram Diepvries).
  • 3 Courgettes ,in schijfjes snijden. 
  • 2 Wortelen ,in blokjes snijden.
  • 3 kleine Aardappelen ,in schijfjes.
  • 2 Preien , (het witte gedeelte)in ringen snijden.
  • 1 stronkje Witlof ,in schijfjes.
  • 1 dikke Sjalot ,klein snijden.
  • 1 flinke theelepel met Dragon.
  • 2 takjes fijn gehakte Peterselie.
  • 50 gram boter
  • Zout en Peper naar smaak.
  • 1 groentebouillon blok.
  • 3/4 liter water.
  • bekertje room/crème fraîche.

 

Beringswijze.

Was en spoel alle groenten ,en snij het fijn.Smelt in een soeppan de boter en smoor daarin het sjalot glazig.Voeg dan alle gesneden groente erbij en roer even.Doe er zout en peper bij.Strooi er de dragon en peterselie bij ,voeg het water erbij met de groentebouillon blok.Alles onder af en toe roeren ,goed laten garen.Soep van het fornuis nemen en met staaf mixer pureren. Voor het opdienen de room/ crème fraîche toevoegen.

Lekker met donker geroosterd brood !