Menu & Recepten
           

Rode poon met citroen en rozemarijn 

4 personen.

Ingrediënten

  • 4 panklare rode ponen (à 200 gram)
  • 1 citroen
  • 4 takjes rozemarijn
  • 1 grote rode ui
  • 4 tomaten
  • 2 eetlepels (basilicum)olie
  • zout en peper

Bereiding

Verwarm de barbecue of de oven op 200 °C voor. 
Spoel de rode ponen af onder koud water en dep ze goed droog. Bestrooi ze met zout en peper. Boen de citroen schoon en snijd hem in dunne plakjes. Pel de ui en snijd hem in dunne ringen. Snijd de tomaten in plakjes. Spreid 4 stukken aluminiumfolie van 30 x 30 cm uit en leg de plakjes tomaat en de uiringen in het midden. Strooi er wat zout en peper over. Zet de rode ponen in het midden en leg de plakjes citroen en takjes rozemarijn erop. Sprenkel de basilicumolie erover. Vouw de folie rond de vissen naar boven en vouw het als pakketjes dicht. Laat de vispakketjes op de barbecue of in de oven in ca. 15-20 minuten gaar worden.

 Gegrilde poon met knoflook en tijm 

4 personen.

Ingrediënten

  • 4 rode ponen (ca. 200-250g)
  • 1 theelepel sinaasappelsap
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 theelepel gedroogde tijm
  • 1 theelepel zout

Bereiding

Verwarm de grill voor op de hoogste stand. Spoel de vissen onder de koude kraan af en dep ze daarna droog. Wrijf de vis in met sinaasappelsap, de fijngeperste teentjes knoflook, de tijm en het zout. Laat de vis onder de hete grill rondom bruin en gaar worden (7-8 minuten, afhankelijk van de dikte van de vis). 

Lekker met knoflooksaus, gebakken aardappelen en sperziebonen.