Menu & Recepten
           

Spakenburgs Pofkoek met  stroop / botersaus

Ingrediënten

  • 500 gram zelfrijzend bakmeel
  • ½ liter melk
  • 1 ei
  • 125 gram krenten
  • 125 gram rozijnen
  • zout naar smaak
  • VOOR DE SAUS:
  • 400 milliliter melk
  • 125 gram roomboter
  • 250 milliliter  vloeibare stroop
  • eventueel  bindmiddel (alles binder, bloem of maizena)10  2  

Bereidingswijze


De krenten en rozijnen ±  30 minuten wellen in lauw water.
In de tussentijd de oven voorverwarmen op 175 graden C. 
Dan de melk met bakmeel en ei mengen, krenten en rozijnen toevoegen en goed mengen. Er moet een soort dikke beroerbare massa zijn (eventueel water toevoegen).
De massa in een beboterde en daarna met paneermeel bestrooide tulbandvorm storten. 
In de oven plaatsen en ± 50 minuten laten garen. 
Controleer met een breinaald door in de Pofkoek te steken (er mag geen plakkerig deeg aan blijven zitten).
De stroop saus: 
Roer de melk, stroop, boter en de suiker in een steelpannetje met een garde en laat de saus langzaam warm worden. (niet laten koken). Voeg eventueel bindmiddel toe voor een iets dikkere sausje
Dit is een oud recept uit Spakenburg , en kan per familie afwijken qua ingrediënten.  

 
 
 
E-mailen
Info