Menu & Recepten
           

Spakenburgse Pofkoek met  

stroop / botersaus

Ingrediënten

  • 500 gram zelfrijzend bakmeel
  • ½ liter melk
  • 1 ei
  • 125 gram krenten
  • 125 gram rozijnen
  • zout naar smaak
  • VOOR DE SAUS:
  • 400 milliliter melk
  • 125 gram roomboter
  • 250 milliliter  vloeibare stroop 10  2  

Bereidingswijze


De krenten en rozijnen ±  30 minuten wellen in lauw water.
In de tussentijd de oven voorverwarmen op 175 graden C. 
Dan de melk met bakmeel en ei mengen, krenten en rozijnen toevoegen en goed mengen. Er moet een soort dikke beroerbare massa zijn (eventueel water toevoegen).
De massa in een beboterde en daarna met paneermeel bestrooide tulbandvorm storten. 
In de oven plaatsen en ± 50 minuten laten garen. 
Controleer met een breinaald door in de pofkoek te steken (er mag geen plakkerig deeg aan blijven zitten).
De stroop saus: 
Roer de melk, stroop, boter en de suiker in een steelpannetje met een garde en laat de saus langzaam warm worden. (niet laten koken).
Dit is een oud recept uit Spakenburg .