Menu & Recepten
           

Pilav met tomaat en perzik

Ingrediënten 

  • 1 pak rijst (400 gram witte- of zilvervlies
  • 400 gram kipfilet
  • uien
  • 2 knoflook teentjes
  • 1 eetlepel  sambal oelek
  • 1 bouillonblok, opgelost in mok met water
  • 1 blik perziken op siroop
  • 1 pakje tomatenblokjes
  • 1 klein blikje tomatenpuree 
  •  suiker en zout naar smaak
  • 3 eetlepels olie

 

Bereidingswijze

Kook of stoom de rijst volgens gebruiksaanwijzing op het pak. Snij de kipfilet in stukjes en bak ze in de olie. Snijd de uien en de knoflook, bak het mee en dan de sambal erbij. Laat het garen. Doe de bouillon erbij samen met de siroop van de perziken, de tomatenblokjes en tomatenpuree. Afmaken met suiker en zout naar smaak. Opdienen: Eerst een halve perzik op een bord, daarover rijst en als laatste de saus.