Verhit de olie en bak de ui, knoflook, gember en chilipeper 4 minuten. Snijd de pastinaken in blokjes en roerbak die nog eens 4 minuten al roerende mee voeg de komijnzaadjes, koriander en kurkuma toe en bak ze 1 minuut mee zo komen de smaken los.
Doe de chutney, 5 del water en gevogelte bouillon in de pan en laat alles 15 minuutjes zacht koken tot de pastinaak zacht is.
Pureer de soep in een blender en passeer hem door de zeef.
Voeg als laatste het citroensap toe.
Bak de kabeljauw en de langoustines kort in de olie met een beetje boter garneer met koriander.
Citroenchutney
Verhit de olie in een pan en laat hem wat afkoelen, meng de peper in een vijzel met de komijn en de rode peper mengen en wijf ze fijn. Snijd de ui in dunne plakjes. Was de citroenen goed en snijd ze in kwarten. Snijd die nog een doormidden.
Doe de citroenen en de ui in grote gesteriliseerde weckpotten en voeg alle ingrediënten eraan toe. Giet de afgekoelde olie erover en bewaar de chutney ongeveer een week op kamertemperatuur. Schud elke dag de potten even om. Zet ze daarna een maand op een donkere plaats. De schillen hebben de smaak van de specerijen aan en zijn ook zacht geworden.