Doe in het water de vissenkoppen met de selderij,aardappel,ui,kruidnagel en zout/peper naar smaak.Trek hier een bouillon (+-20 minuten)van en zeef de massa.Smelt de boter in een pannetje en roer er de bloem door tot er een licht verkleurde massa ontstaat,voeg er geleidelijk al roerend de visbouillon bij en de melk.Doe er de wortel en de prei erbij en laat het zachtjes garen.Doe de schelvisfilet onder tussen in een pannetje met een beetje water,met zout en peper naar smaak garen op een klein vuurtje.Maak de soep af met de crème fraiche en net voor het opdienen wat bieslook/peterselie.
Lig een schelvis filet op een soepbord en giet hier over de vissoep.Du nyte måltidet
(p.s. in plaats van de bouillon zelf te trekken kan men ook een potje visfond gebruiken)
Ingrediënten
Bereiding
Klop met een garde of vork de eieren los. Voeg 3 el bloem, de kaas, de oregano, de melk en wat peper toe. Klop tot een glad en dik beslag. Strooi de rest van de bloem op een bord. Wentel de vis door de bloem, schud het teveel eraf en haal de vis vervolgens door het beslag. Verhit in een koekenpan een flinke laag olijfolie. Bak de schelvisfilets in 2 minuten per kant goudbruin, krokant en net gaar. Leg de vis op een schaal. Bestrooi met de rucola en serveer met de partjes citroen.
bronTip