Menu & Recepten
           

Tabouleh met gegrilde mul 4 personen. 

Ingrediënten

  • 4 mulfilets (van 60-80 g) of 8 kleine mulfilets
  • 100 g fijne bulgur of couscous
  • sap van 1 citroen
  • 4 eetlepels olijfolie
  • ½ komkommer
  • 4 eetlepels peterselie, fijngehakt
  • 4 eetlepels munt fijngehakt
  • 4 eetlepels kleine zwarte taggia olijfjes

Bereiding

Meng in een kom de bulgur met 2 eetlepels citroensap, 2 eetlepels olijfolie, wat zout en versgemalen zwarte peper en 200 ml kokend water. Laat de bulgur zo tenminste een uur staan.

Wrijf de mulfilets in met zout, versgemalen zwarte peper, citroensap en 2 eetlepels olijfolie. Leg de filets op een bakplaat en laat ze zo 5 minuten liggen. Verwarm de ovengrill voor. 

Halveer de komkommer in de lengte en schraap de zaadjes eruit. Snijd de komkommer in kleine blokjes. Meng de peterselie en munt door de tabouleh.

Schuif de bakplaat 10 cm onder de hete ovengrill en laat de mulfilets in 5 minuten kleuren en gaar worden. Zet een ringvorm van 5 cm in het midden op een bord. Schep hier een kwart van de tabouleh in. Druk de tabouleh goed aan en trek de ring omhoog. Maak op dezelfde manier op nog 3 borden een taartje van tabouleh. Verdeel de komkommerblokjes en olijfjes rond de tabouleh. Leg de mulfilets met de velkant naar boven op de tabouleh. Garneer met blaadjes munt. 


Mulfilet uit de oven met aubergine 

4 personen.

Ingrediënten

  • 8 mulfilets (60-80 g)
  • 2 aubergines
  • 6 eetlepels citroenolijfolie
  • 500 g rijpe tomaten, in stukjes
  • 100 g gemengde olijven
  • 2 eetlepels kappertjes
  • 3 eetlepels verse oregano
  • 1 theelepel gemalen komijn


Bereiding

Snijd één aubergine in blokjes en de andere aubergine in plakken. Verwarm 2 eetlepels olijfolie in een hapjespan en bak de blokjes aubergine rondom bruin. Schep de tomaten, olijven, kappertjes en de helft van de oregano erdoor. Voeg wat zout en versgemalen zwarte peper toe en smoor de groente afgedekt in 15-20 minuten zachtjes tot het een rulle saus. 

Verwarm de oven voor op 200 ˚C . Meng de komijn met wat zout en peper door 2 eetlepels citroenolijfolie en bestrijk de mulfilets met dit mengsel. Leg ze met het vel naar boven op een met bakpapier beklede bakplaat en laat ze 5 minuten liggen. Schuif de bakplaat in de oven en bak de mulfilets in 10 minuten mooi bruin en gaar.

Bestrijk de plakken aubergine met olijfolie en rooster ze in een hete grillpan in 4-6 minuten mooi bruin en gaar. Keer ze halverwege. Leg de mulfilets op warme borden en strooi de resterende oregano erover. Leg de plakken aubergine ernaast en schep de gesmoorde aubergine erbij. Lekker met couscous of pasta.