Menu & Recepten
           


Marokko - Tajine 

met kalfsvlees, gepekelde citroen en sperziebonen

Ingrdiënten


  • 4 el olijfolie
  • 600 gr kalfsfilet, in stukken
  • 1 ui, fijngesnipperd
  • 1 teentje knoflook
  • 2 tl kurkuma
  • 1/4 tl komijn
  • 1 tl gemberpoeder
  • 5 kardemompeulen
  • 4 pomodori tomaten
  • 2 ingelegde citroenen, zelf maken of kopen 
  • 500 gr sperziebonen, gehalveerd
  • 2 el fijngehakte koriander
  • 2 el fijngehakte peterselie
  • 1,5 el oranjebloesemwater
  • peper en zout


Bereidingswijze

Als je geen tajine hebt kan je dit gerecht ook maken in een grote wok:

Verhit de olijfolie in een tajineschaal en bak het vlees rondom bruin.
Snijd de citroen in stukken en voeg dit toe samen met de ui, knoflook, komijn, gember, kardemom, tomaat (in stukjes). Breng op smaak met peper en zout.
Voeg ca 150 ml water toe, zodat het vlees net onder water staat. Laat het geheel een uur stoven met de deksel op de tajine.
Voeg de speziebonen, koriander, peterselie en het oranjebloesemwater toe. Breng aan de kook en laat nog 10 minuten koken. Schep het geheel om en serveer.

bron