Menu & Recepten
           

Lumpur ajam.

ingrediënten. 


  • 500 gram ketan(witte kleefrijst),
  • 4 koppen santen(kokosmelk),
  • 3 Theelepels zout.
  • Ketan word altijd met santen en zout gekookt.
  • Verder kooktijd aanhouden die op de verpakking staat.
  • De ketan(rijst) kan het beste een dag tevoren worden gekookt.
  • Verder hebben we nodig voor de vulling:
  • Het vlees van 1 kip, zacht gekookt en in reepjes/stukjes gescheurd, of       gebruik kipfilets.
  • 2 grote uien en
  • 2 knoflookpitten, te samen zeer fijn snijden wrijven in vijzel en samen voegen met de volgende kruiden.
  • 3 lomboks(of 3 theelepels sambal oelek)
  • Een schijfje djahé(of 2 theelepel djahé)
  • 1 theelepel kentjoer/koenjit
  • 1 theelepel laos
  • 2 theelepels ketoembar
  • 1 theelepel djinten
  • 6 kemiri’s noten
  • Zout suiker en asemwater naar smaak,
  • 1 kop met gemalen kokos
  • 2 koppen dikke santen,
  • 2 theelepels sereh,  vers gekneusd.
  • 3 salamblad. 

bereidingswijze.

Doe de 2 koppen santen in een pannetje en voeg er de kruiden aan toe. Zachtjes laten sudderen op klein vuurtje.

Vervolgens de kip met de bouillon erbij voegen, en roeren, de kokos, zout, suiker en asamwater er bij en dit laten inkoken tot een stevige brij. Dit vulsel word nu gebruikt voor de ketan, waarvan men langwerpige rolletjes worden gemaakt .

Het beste kan plastic folie worden gebruikt scheur een stukje af 10 cm ongeveer leg hierop een vierkant plakje ketan en een streepje vulsel. Vouw met de folie zo een jasje om het vulsel.

Slamat makan