Menu & Recepten
           

Linzensoep "Traditioneel" 

Ingrediënten.

    • 2 preien, gesneden
    • 2 tenen knoflook, geperst of 2 theelepels knoflookpoeder.
    • 1 laurierblad. 
    • 2 theelepels paprikapoeder.
    • 1 theelepel gemalen munt
    • 3 liter water met 2 bouillonblokjes .
    • 500 gram bruine linzen oranje mag ook.
    • 500 gram rundvlees, lam's karbonade of stukje lamsvlees.
    • 5 runderbraadworsten (niet in de soep meekoken maar eerst braden).
    • 2 uien, gesneden.
    • 2 winterwortel , gesneden.
    • 1 aardappel gesneden.
    • 1 theelepel 1 theelepel gemalen komijn.
    • 1 theelepel gemalen kaneel.
    • 1 theelepel majoraan. 
    • eventueel 3 sprieten hysop of 1 eetlepel gedroogde lavas.
    • 2 kruidnagel of poeder.
    • 2 theelepel zout.
    •  peper naar smaak.

    bereidingswijze

    Zet het water met bouillon, zout, kruiden en vlees op het vuur. Laat het geheel een uurtje trekken
    Braad ondertussen de braadworsten mooi bruin in wat braadvet. Eventueel de worst na een tijdje in plakjes snijden en zo ook de snijvlakjes aanbraden
    Haal het vlees uit de bouillon en snij het vlees in dobbelsteentjes. 
    Doe de linzen en de andere ingrediënten in de pan met de bouillon. Laat dit goed garen. 

    Alles gaar?
    Verwijder het laurierblad. Nu met een staafmixer de soep pureren tot een mooi glad geheel. Doe vervolgens het vlees en de worst in de soep. Nog een nachtje laten staan en dan opwarmen en opdienen.

    lekker met geroosterd donkerbrood !