Menu & Recepten
           

Lasagne.

Ingrediënten.

  • 1 pakje lasagne bladen.
  • 2 pakjes Heinz tomato frito. 
  • 3 grote tomaten aan stukjes.(verwijder pitten)
  • 500 gram rundergehakt.
  • 1 ui.
  • 2 teentjes knoflook.
  • 1 bolletje mozzarella.
  • 1 theelepel oregano.
  • 1 theelepel basilicum.
  • 1 theelepel majoraan.
  • 1 theelepel paprika.
  • 400 gram spinazie.
  • 50 gram roomboter
  • 1 eetlepel met bloem.
  • 400 milliliter melk.
  • wat olijfolie.
  • geraspte kaas.
  • zout en peper naar smaak.

Bereidingswijze.

Voor de bolognesesaus de ui snipperen en in een grote koekenpan met wat olijfolie fruiten, halverwege de fijngesneden knoflook toevoegen. Even licht laten fruiten en dan het gehakt met de kruiden, zout en peper toevoegen en rul bakken. Toevoegen tomaten en de pakjes frito, 1/2 uur op laag vuur laten sudderen met deksel op de pan, af en toe roeren.Nu pas spinazie toevoegen deze hoeft pas te garen in de oven. Ondertussen de oven voorverwarmen op 180 gr. C. 

Voor de bechamelsaus de boter smelten (niet bruin laten worden), bloem erdoor roeren en verwarmen (schrik niet; het wordt een soort klont, maar dat komt goed!). Daarna beetje bij beetje de koude melk met een garde erdoor roeren. Laten koken en blijven roeren tot je een dikke saus hebt. Op smaak brengen met zout en peper. 

In een ingevette ovenschaal 1 laag bolognesesaus scheppen. Vervolgens bedekken met laagje lasagne vellen weer laagje bolognesesaus enz. Zo 3 laagjes lasagne vellen opbouwen. Bovenste laag lasagne vellen met de bechamelsaus bedekken, nu schijfjes mozzarella en nog wat geraspte kaas er over strooien.

De schaal voor 25 minuten in de oven plaatsen.Tip voor een lekker bruin korstje nog even de gril aanzetten.