Lamsrack met krokante
Parmezaanse kaaskorst.
Ingrediënten
- 2 lamsracks (á 6 koteletjes)
- 125 g boter (op kamertemperatuur)
- 30 g broodkruim
- 2 teentjes knoflook (geperst)
- 3 eetlepels peterselie (verse, fijngehakt)
- 1 eetlepel pijnboompitten (grof gehakt)
- 30 g Parmezaanse kaas (vers geraspt)
- snufje zwarte peper (versgemalen)
- snufje zout
- braadslede
Bereiding
Laat de lamsracks kort voor gebruik op kamertemperatuur komen. Verwarm de oven voor op 200°C. Roer in een kom 75 g zacht boter, broodkruim, knoflook, peterselie, pijnboompitten, Parmezaanse kaas, zout en peper door elkaar.
Dep de lamsracks met keukenpapier droog en bestrooi het vlees met peper. Verhit de overige boter in een koekenpan en bak hierin de lamsracks in ca. 3-5 minuten rondom goudbruin.
Neem de lamsracks uit de pan en druk het Parmezaanse kaasmengsel op het vlees.
Laat de lamsracks in een braadslede midden in de oven in ca. 12-15 minuten mooi rosé garen.
Lekker met groene asperges en tagliatelle pasta met groene pesto (zie tip).
Tip
Roer een mengel van groene pesto en olijfolie door de gekookte uitgelekte t
Thaise lamscurry met gekruide rijstagliatelle.
Ingrediënten
- 500 g lamsboutlappen
- 2 uien
- 1 teentje knoflook
- 5 peperkorrels (zwarte)
- 1 dl yoghurt (volle)
- 1 eetlepel tomatenpuree
- 1 eetlepel currypasta (rode)
- 5 eetlepels olie
- 3 kruidnagels
- 1 kaneelstokje
- 250 g rijst
- 4 bosuitjes
- 8 dl bouillon (warme, kippen)
- 1 handje verse korianderblaadjes
Bereiding
Pel de uien en snipper deze fijn. Pel het teentje knoflook en pers deze uit. Kneus de peperkorrels. Snijd de korianderblaadjes in reepjes en bewaar deze in de koelkast. Snijd het vlees in blokjes. Meng de yoghurt, de tomatenpuree en de currypasta in een kom en schep het vlees erdoor.
Verhit 3 eetlepels olie in een hapjespan en fruit hierin de helft van de uien.
Voeg het vlees toe en bak het rondom bruin. Laat het vlees met 1 dl water afgedekt in ± 35 minuten op een sudderpitje gaar stoven. Roer het regelmatig door.
Verhit de overige olie in een andere pan en bak de kruidnagels, de peperkorrels en het kaneelstokje ± 1 minuut.
Fruit de overige ui en de knoflook ± 5 minuten mee.
Voeg de rijst toe en verwarm deze op laag ± 1 minuut. Voeg de warme bouillon toe en kook de rijst in ± 15 minuten gaar. Laat de rijst afgedekt 10 minuten staan.
Schep de koriander erdoor.8. Garneer de lamscurry met bosuitjes.
Lekker met Chinese kool met cashewnoten.