Menu & Recepten
           

Knapperig kipfilet met dragonsaus 4 pers.Recept van Maryanne 

 

Benodigheden

  • 2 lente uitjes
  • ½ Bosje dragon
  • 2 kippenborsten (met bot en huid)
  • Zout en peper
  • 2 el olie
  • 2 el boter
  • 1 el bloem
  • 200 ml droge wijn
  • 125 ml slagroom
  • 400 gr. diepvries erwten
  • Beetje suiker

Bereidigswijze           

1.Maak de lente- uitjes schoon en snijd het witte en groen gedeelte apart van elkaar in ringen. Was de dragon en schud hem droog. Pluk de blaadjes van de takjes en hak ze fijn. Snijd de kipfilets samen met de huid van het bot en dep ze droog.

2. Maakt de huid aan 1 kant voorzichtig los van het vlees en verdeel de helft van de dragon onder de huid. Druk de huid weer aan. Breng het vlees op smaak met zout en peper. Verhit de olie in een grote pan. Bak er de filets 5-6 minuten per zijde in.

3. Verhit 1 el boter in een pan. Fruit er het witte gedeelte van de lente-ui kort in. Bestuif met de bloem en bak hem kort mee. Blus al roerend af met de wijn en de slagroom. Breng aan de kook en kook ca. 5 minuten op laag vuur.

4. Verhit intussen 1 et boter in een tweede pan. Fruit er het groene gedeelte van de lente-ui in. Voeg 2 el water en de bevroren doperwten toe kook ca. 3 minuten op een laag vuur. Breng op smaak met zout en peper en eventueel suiker.

5. Roer de overige dragon door de saus. Breng op smaak met zout en peper. Serveer de kip met de doperwten en de saus. Lekker met stokbrood. 

Nagerecht.

Witte chocoladepuddinkjes 6pers.

Benodigheden:
125 g witte chocolade, in stukjes
250 mml slagroom
3 el crème fraîche 
2 eieren, gesplitst
4 blaadjes gelatine
150 gr aardbeien, in plakjes
150 frambozen
150 gr. Zwarte bessen
5 el fijne tafelsuiker of witte basterdsuiker
25 crème de frambose

Bereiding:
Doe de chocolade in een vuurvaste kom en zet deze boven een pan zacht kokend water. Roer tot de chocolade gesmolten en glad is. Zet opzij.
2. Doe de slagroom in een pan en breng hem op laag vuur tot net onder het kookpunt. Haal hem van het vuur. Roer de slagroom en crème fraîche door de chocolade en laat hem wat afkoelen. Klop een voor een de eidooiers erdoor.
3. Week de gelatine in ruim water. Knijp de blaadjes uit en laat ze al roerend in een steelpan op zacht vuur oplossen. Voeg ze bij het chocolademengsel en laat dit rusten tot het bijna is opgesteven.
4. Vet de binnenkant van 6 timbaaltjes in met olie en bekleed de bodem met bakpapier. Klopt de eiwitten tot zachte pieken en spatel ze door het chocolade mengsel. Verdeel het mengsel over de schaaltjes en strijk de bovenkanten glad. Bedek ze met plasticfolie en laat 2 uur in de koelkast opstijven.
5. Ga met een mes langs de rand van de schaaltjes en stort de puddinkjes op 6 bordjes. Verdeel het fruit over de bordjes.
4 blaadjes gelatine
150 gr aardbeien, in plakjes