Menu & Recepten
           

Kalfsschnitzel saltimbocca.

Ingrediënten

  • 4 kalfsschnitzels
  • 4 plakken rauwe ham (bijv. prosciutto)
  • 8 blaadjes salie (vers)
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 dl witte wijn (droge)
  • snufje peper


Bereiding

Halveer de schnitzels en de plakjes ham. Leg op elk stuk schnitzel een blaadje salie en een plakje ham. Druk de ham goed aan en laat de schnitzels zo even liggen, dan plakt de ham vanzelf aan het vlees.
Verhit de olijfolie in een koekenpan en leg de stukjes vlees er met de hamkant naar beneden in. Bak deze kant in 2-3 minuten bruin. Keer de schnitzels en bak de andere kant nog 2 minuten.
Schenk de wijn langs de rand van de pan bij het vlees en laat het geheel nog 2-3 minuten zachtjes pruttelen.
Lekker met brede lintmacaroni en gemengde salade met artisjokhartjes.

Tip
Vervang de salie door 1 eetl. fijngehakte verse Italiaanse kruiden.

Wist u dat…
Wanneer u kalfsschnitzel zelf paneert, u de schnitzel éérst moet bebloemen, dan door het geklopte ei moet halen en tenslotte pas door het paneermeel?

Kalfsmedaillons met gegratineerde mozzarella.

Ingrediënten

  • 4 kalfsmedaillons (à 100 g)
  • 1 mozzarellakaasje
  • 4 blaadjes basilicum
  • 20 g boter (of margarine)
  • 1 eetlepel pesto (groene)
  • snufje zout
  • snufje peper

Bereiding


Verwarm de grill voor op de hoogste stand.
Snijd de mozzarella in plakjes. Snijd de basilicumblaadjes in dunne reepjes.
Dep het vlees droog.
Verhit de boter in een koekenpan en bak de kalfsmedaillons aan beide kanten bruin. Bak het vlees in ± 5 minuten om en om op een halfhoog vuur rosé.
Neem de medaillons uit de pan, bestrooi ze met peper en zout en verdeel de mozzarella erover.
Verdeel de pesto over de mozzarella en gratineer de kalfsmedaillons 1-2 minuten onder de hete grill.
Neem ze onder de grill vandaan, strooi het basilicum erover en serveer de kalfsmedaillons direct.
Lekker met pasta en een tomatensalade.