Menu & Recepten
           

Jansson frestelse Ansjovisfilet.

(Janssons verleiding)

Ingrediënten.


  • 1 kg middelgrote aardappelen
  • 4 uien
  • 200 gram ansjovisfilet in olie
  • 5 dl kookroom
  • 3 eetlepels paneermeel
  • zout ,peper naar smaak.
  • klontjes boter 

Bereidingswijze.

Schil de aardappelen en snij ze in schijfjes. Kook ze voor 5 tot 10 minuten in pan met water zout naar behoefte. Laat de ansjovis uitlekken maar bewaar de olie. Pel de uien, snij ze in ringen en fruit ze aan in koekenpan met klontje boter. Verwarm de oven voor op 200 graden.Vet een lage ovenschaal in en leg daarin een laag aardappelschijfjes, een laag uien, een laag ansjovis, een laag uien. Eindig met een laag aardappelschijfjes. Kruidt elke laag met peper. Besprenkel wat ansjovis-olie over de schijfjes en giet de kookroom erover. Bestrooi het met paneermeel en leg er klontjes boter bovenop. Bak de schotel 60 minuten in de oven. Njuta av din måltid.