Menu & Recepten
           

Spakenburgse Janhagel.


  • 120 gram patent bloem 
  • 100 gram Zeeuws bloem of bloem van de molen.
  • 4 gram bakpoeder
  • 150 gram lichtbruine basterd suiker
  • 100 gram plantaardige margarine (b.v. Zeeuws meisje, bleu band)
  • 2 gram zout
  • 25 ml water
  • 1 theelepel kaneel
  • 1/4 theelepel kardemom 
  • 1 eigeel

Bereiding

Begin met het deeg: Doe de basterd suiker in een mengkom met de margarine, water, bakpoeder, kaneel, en kardemom maak er een goede soepele massa van.

Voeg het zout, patent bloem en Zeeuws bloem toe en kneden tot een mooi deeg. Laat het deeg  een nachtje ruste op een koele plaats.

De oven voorverwarmen 220 graden. Het deeg uitrollen tot een vierkante plak +/- 5 millimeter dik, lig het deeg op een bakplaat en bestrijk het met geklopte eigeel. Breng tenslotte verticale en diagonale figuur/strepen aan met een vork . Afbakken bovenin de oven 8 minuten. Aflaten koelen en de koek snijden in reepjes 12x4 cm.





 
 
 
E-mailen
Info