Menu & Recepten
           

Spakenburgse Janhagel.

Ingrediënten 

  • 120 gram (basis) bloem 
  • 100 gram bloem met hoger vetgehalte* 
  • 4 gram bakpoeder
  • 150 gram lichtbruine basterd suiker
  • 100 gram plantaardige margarine
  • 2 gram zout
  • 25 ml water
  • 1/2 theelepel kaneel
  • 1/2 theelepel kardemom
  • 1 eigeel

Bereidig

Begin met het deeg: Doe de basterd suiker in een meng kom met de margarine, water, bakpoeder, kaneel, en kardamom maak er een goede gemengde massa van.

Voeg het zout, bloem en meel toe en kneden tot een mooi deeg. Laat het deeg eventueel een nachtje ruste op een koele plaats.

De oven voorverwarmen 220 graden. Het deeg uitrollen tot een vierkante plak +/- 7 milimeter dik, lig het deeg op een baklpaat en bestrijk het met geklopte eigeel. Breng ternslotte verticale en diagonale figuur/strepen aan met een vork . Afbakken bovenin de oven 8 minuten. Aflaten koelen en de koek snijden in reepjes 12x4 cm.

* Bloem met een hoger vet gehalte dan Patent bloem 1 gram vet word hier bedoeld.

bijvoorbeeld Zeeuws bloem, zelf gebruik ik ook  (la tua Farina "bloem voor piza deeg) vet gehalte 1.5.