Menu & Recepten
           

Heete Bliksem

INGREDIËNTEN :5 personen

  • 2 kilo aardappels (kruimelige)
  • 1 kilo appelen (Dijkema zoet)
  • 1 zure appel
  • 1 ui fijn gesnipperd
  • 250 gram mager gerookt spek
  • 50 gram boter
  • zout naar wens
  • water 

Bereidingswijze

Schil de appels verwijder de klokhuizen en snij ze in partjes. Aardappels (geschild)aan kleine stukjes snijden. Doe het spek en de metworst in een pan giet er water op dat het nauwelijks onderstaat en laat +_25 min. koken. Spek en worst uit het vocht halen ,lig in het kookvocht de aardappelen, ui, appels en zout naar smaak. Laat alles nu zacht gaar pruttelen +_ 40 minuten. Vooral niet roeren. Spek en worst laatste 20 min. boven op liggen om warm te houden. En stampen maar, eventueel roomboter toevoegen.

 
 
 
E-mailen
Info