Menu & Recepten
           

Gedroogde -appels met aardappels en bruine bonen

 

Ingrediënten 4-5 personen

  • 200 gram gedroogde zoete appeltjes 
  • 750 gram aardappels bloemig (rooie irene)geschild.
  • potje bruine bonen (⅓= 370 gram)met vocht
  • 250 gram mager gerookt spek ook vervangbaar door stuk 
  • Casselerrib (of combinatie)
  • 1 Metworst
  • Stukje boter
  • Zout naar smaak
  • Mosterd/stroop

bereidingswijze 

Laat de gedroogde appeltjes één nachtje wellen in ruim water,het overtollige water kan men afgieten in een pan te gebruiken om het spek en worst (casselerrib)in voor te koken ca. 30 minuten.

Haal de spek worst uit het water en doe het in aluminium folie om het warm te houden.Gebruik het kookvocht en doe hierin de aardappels met de appeltjes,eventueel wat water toevoegen.Laat het garen +-30 minuten garen. Stamp of roer het geheel grof met een stukje boter ,maak het tot een lekker smeuïg geheel voeg nu het potje bruine bonen toe even  omroeren.

 Doe de spek worst  en worst boven op de stamppot en laat nog even op licht vuur staan.Opdienen met mosterd en of stroop op bord naar smaak.Eet smakelijk!