Franse boerenkool recept Murdock
Ingrediënten 4 personen
Bereidingswijze
Doe in een wok (of andere pan)wat olie samen met de spekjes laat deze even bakken en bruinen ,vervolgens de gesneden knolselderie toevoegen met de gesneden ui ,sambal ,knoflook en de rookworst nu op hoog vuur door bakken +_ 10 minuten.Doe de boeren kool erbij nog even 20 minuten laten stoven en als laatste de crème fraîche erbij doen roeren en klaar voor opdienen.
Bon appétit !
Geglaceerde oerbiet met hutspot van gele peen en coquilles recept Maryanne
Ingrediënten
Bereidingswijze:
Schil de oerbieten en snijd hiervan 12 plakjes van ongeveer 1 cm dik. Steek er met een stekertje plakjes ten grote van de coquilles. Pers het afsnijdsel in een sapcentrifuge uit. Laat het bietensap zonder toevoeging op een laag vuur indampen tot er (door de natuurlijke suikers) een stroopje ontstaat. Laat 50 gram suiker met een beetje water licht karamelliseren. Blus de karamel af met de azijn, rode wijn en de grenadine siroop en voeg het doormidden gesneden vanillestokje toe. Doe de uitgestoken pakjes oerbiet in de siroop en laat ze rustig koken tot ze beet gaar zijn.
Ingrediënten:Hutspot
Bereidingswijze:
Schil de gele peen, snijd hem in kleine blokjes en kook die samen met de fijngesneden sjalot en laurierblaadjes. Schil de aardappel, halveer ze en voeg ze toe als de wortel al even heeft gekookt. Giet de groenten als ze gaar zijn af en laat ze goed droog stomen. Verwijder het laurierblaadje en knijp de massa door een fijne pureeknijper. Breng de hutspot op smaak met de mosterd en houd hem warm. Beurre Blanc
Laat voor de gastrique de zijn en de witte wijn samen tot 1/3 inkoken. Monteer deze vloeistof met boter.Voeg de niet te koude boter toe en laat hem met een voortdurende draaiende beweging in de vloeistof oplossen, zodat er een emulsie ontstaat. Neem de pan van het vuur. De saus mag absoluut niet meer koken.
Coquilles
aantal naar behoefte
Bak de coquilles heet aan in wat zonnebloemolie.Verwarm de biet in het kookvocht net zo lang dat het vocht om de biet gaat filmen
Chips van aardpeer Kort in olie bakken 160° kan erbij als extra