Menu & Recepten
           

Franse boerenkool  recept Murdock
 

Ingrediënten 4 personen 

  • 1 zak gesneden boerenkool 400 gram
  • 1 knol selderie (snijden als kleine frites blokjes)
  • 1 grote ui (fijn gesneden)
  • 2 knoflookpitten (snipperen) of 1 theelepel knoflookpoeder  
  • 1 eetlepel sambal oelek
  • 250 gram gerookte spek blokjes
  • 1 rookworst
  • klein bekertje crème fraîche 
  • zout naar smaak
  • beetje olijf olie

Bereidingswijze

Doe in een wok (of andere pan)wat olie samen met de spekjes laat deze even bakken en bruinen ,vervolgens de gesneden knolselderie toevoegen met de gesneden ui ,sambal ,knoflook en de rookworst nu op hoog vuur door bakken +_ 10 minuten.Doe de boeren kool erbij nog even 20 minuten laten stoven en als laatste de crème fraîche erbij doen roeren en klaar voor opdienen.

Bon appétit !

 

Geglaceerde oerbiet met hutspot van gele peen en coquilles recept Maryanne

Ingrediënten

  • 2 oerbieten
  • 50 gram suiker
  • Beetje water
  • ½ dl oude rode wijnazijn
  • 1 dl rode wijn
  • 1 dl grenadine siroop
  •  ½ Vanille stokje

Bereidingswijze:

Schil de oerbieten en snijd hiervan 12 plakjes van ongeveer 1 cm dik. Steek er met een stekertje plakjes ten grote van de coquilles. Pers het afsnijdsel in een sapcentrifuge uit. Laat het bietensap zonder toevoeging op een laag vuur indampen tot er (door de natuurlijke suikers) een stroopje ontstaat. Laat 50 gram suiker met een beetje water licht karamelliseren. Blus de karamel af met de azijn, rode wijn en de grenadine siroop en voeg het doormidden gesneden vanillestokje toe. Doe de uitgestoken pakjes oerbiet in de siroop en laat ze rustig koken tot ze beet gaar zijn. 

Ingrediënten:Hutspot

  • 200 gr. gele peen
  • 1 olijf sjalot
  • 1 laurier blaadje
  • 300 gr. andijker muizen(aardappels)
  • 1 volle theelepel Zaanse grove mosterd

Bereidingswijze:
Schil de gele peen, snijd hem in kleine blokjes en kook die samen met de fijngesneden sjalot en laurierblaadjes. Schil de aardappel, halveer ze en voeg ze toe als de wortel al even heeft gekookt. Giet de groenten als ze gaar zijn af en laat ze goed droog stomen. Verwijder het laurierblaadje en knijp de massa door een fijne pureeknijper. Breng de hutspot op smaak met de mosterd en houd hem warm. Beurre Blanc

  • ½ dl witte wijn azijn
  • 1 ½ witte wijn
  • 100 gr in blokjes gesneden boter

Laat voor de gastrique de zijn en de witte wijn samen tot 1/3 inkoken. Monteer deze vloeistof met boter.Voeg de niet te koude boter toe en laat hem met een voortdurende draaiende beweging in de vloeistof oplossen, zodat er een emulsie ontstaat. Neem de pan van het vuur. De saus mag absoluut niet meer koken. 

Coquilles

 aantal naar behoefte

Bak de coquilles heet aan in wat zonnebloemolie.Verwarm de biet in het kookvocht net zo lang dat het vocht om de biet gaat filmen 

Chips van aardpeer Kort in olie bakken 160° kan erbij als extra