Menu & Recepten
           

Frankrijk Porc aux pruneaux de tours 4 personen  

(varkensvlees met pruimen torens)

 

Ingrediënten   

 

  • 4 stuks ontbeende ribkarbonades
  • bloem
  • zout,witte peper
  • 50 gram boter
  • 400 ram gedroogde pruimen
  • 1/2 fles Vouvray Chenin Blanc wijn 

  • 1 eetlepel rode bessen gelei/jam

  • 1/4 liter kookroom

  • citroensap

Bereidingswijze

 

Week de pruimen een nacht in de wijn.Vermeng bloem, zout en peper en haal de karbonades er door.Bak ze in een koekenpan ten hoogste 20 minuten op een niet al te hoog vuur niet te gaar en aan beide zijde bruin.Kook onder tussen de pruimen in de wijn gaar.Schep de karbonades en de pruimen in een stuk aluminium folie en houd ze zo warm.Giet de wijn in de koekenpan en laat deze vloeistof snel tot de helft inkoken. Schraap het aanzetsel in de pan los en voeg de bessen gelei toe met de kookroom.Breng het mengsel aan de kook tot er een dikke saus ontstaat, voeg zout,peper en citroensap aan toe.Dien de karbonades en pruimen op een bord op en giet hierover de hete saus.