Menu & Recepten
           

Gegrilde forel met kerrie-sinaasappelboter 4 pers.

Ingrediënten

  • 4 forellen
  • 2 sinaasappels
  • 100 gram boter
  • 1 eetlepel kerriepoeder
  • zonnebloemolie of olijfolie
  • 2 eetlepels fijngehakte peterselie (vers of diepvries)
  • peper en zout

Bereiding

Spoel de forellen af onder koud stromend water en dep ze droog. Borstel de sinaasappels af met heet water. Rasp de schil van 1 sinaasappel en pers de sinaasappel. Meng de kerriepoeder, 1 eetlepel sinaasappelrasp, 1 eetlepel sinaasappelsap, peper en zout door de boter. Rol het botermengsel in folie en leg dit rolletje 10 minuten in de diepvries. 
Verwarm de grill voor. Bestrijk de forellen met olie en kerf ze schuin in. Verdeel de sinaasappelboter in dunne plakjes en steek deze in de inkepingen van de forellen. Sprenkel de rest van het sinaasappelsap over de vissen. Leg de forellen op de bakplaat en zet ze onder de hete grill, afhankelijk van de dikte 3-4 minuten per kant. Serveer de forellen bestrooid met peterselie en gegarneerd met sinaasappelpartjes. 

Lekker met een frisse groene salade.


Gevulde zalmforel.


Ingrediënten

  • 2 dikke stukken zalmforel met vel van elk 500 gram
  • 1 sinaasappel
  • 2 eetlepels grove mosterd
  • 2 eetlepels dille (fijngehakt)
  • 3 eetlepels peterselie (fijngehakt)
  • 1 eetlepel zeezout
  • zwarte peper (versgemalen)
  • 1 kleine venkelknol (dun geschaafd)
  • 1 rode ui (in dunne dunne ringen)

Bereiding

Boen de sinaasappel schoon en rasp de oranje schil eraf. Pers een halve sinaasappel uit. Roer in een kommetje de sinaasappelrasp met 2 eetlepels sinaasappelsap, de dille, peterselie, het zout en royaal peper tot een sausje. Bestrijk de roze zijden van de zalmforel met dit sausje. Leg 1 stuk zalmforel met de velkant op een plank. Verdeel de venkel en ui over de roze kant. Leg het andere stuk zalmforel met de roze kant op de vulling. Bind de stukken zalmforel op tot een rollade met een stuk rolladetouw op elke 2 cm. Laat de zalmrollade minstens een uur marineren in de koelkast. Laat de zalmrollade weer op kamertemperatuur komen en bestrijk hem rondom met olie. Leg de rollade op een rooster 10 cm boven een gloeiende barbecue en rooster de zalmforel in 20-30 minuten mooi bruin en bijna gaar, keer de rollade regelmatig.

Lekker met geroosterde krielaardappeltjes van de barbecue.



bron & foto"s

 
 
 
E-mailen
Info