voor de saus
Bereidingswijze.
Rol het deeg dat ijskoud moet zijn,uit tot een grote lap.Roer de zachte boter los en meng er de fijngesneden gember,geweekte rozijnen en de fijngehakte amandelen door.Leg een helft van het stuk zalm op de deeglap en schep op de zalm de helft van het boter mengsel.Leg hierop het resterende stuk zalm,schep de rest van het botermengsel erover en vouw de deeglap eromheen,zo dat het deeg goed afsluit.
Geef enkele insnijdingen in het deegdeksel.Bestrijk de boven zijde van het deeg met los geklopte ei en zet het gerecht in een voorverwarmde oven (175 graden).Temper de hitte na een kwartier en laat het nog 25 minuten in de oven (125 graden).Stoof inmiddels de fijngehakte sjalotjes met de kruiden in boter gaar.Roer er de bloem erdoor,giet geleidelijk de room/koffiemelk bij en blijf steeds roeren,op klein vuurtje tot de saus begint te binden.Voeg zout,peperen mosterd toe en roer,van het vuur af de los geklopte eierdooiers erdoor.Serveer de zalm in korstdeeg op een schaal en geef de saus er apart bij. Enjoy your meal!
(PS. je kan ook kleine porties maken of porties p.p.)
foto zalm filet zonder vel
foto Zalm vissers Wye