Bereiding
Verwarm de oven voor tot 200 ºC. Spoel de dorades onder stromend water schoon en dep de vis droog. Vul de dorades met de limoen en de koriander. Omwikkel de vis met de plakjes ontbijtspek. Zet het spek eventueel vast met cocktailprikkers. Bestrooi ze met zout en peper en leg de dorades op een bakplaat met bakpapier. Rooster de dorades 20-25 minuten in de voorverwarmde oven, tot de vis gaar is en het spek bruin en krokant. Lekker met couscous met extra koriander, grof gehakte pistachenootjes, limoensap, een royale scheut olijfolie en zout en peper naar smaak.
Ingrediënten
Bereiding
Snijd de tomaten in stukken en pureer ze met de azijn en suiker in de keukenmachine. Voeg al draaiende 75 ml olijfolie toe. Wrijf de tomatensaus boven een kom door een fijne zeef en voeg zout en peper naar smaak toe. Schil de komkommer en halveer hem in de lengte. Schraap de zaadjes eruit en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Verwarm 1 eetlepel olie in een steelpan en smoor de paprikablokjes zachtjes beetgaar. Strooi er wat zout en peper over. Bestrooi de visfilets aan de kant zonder huid met zout en peper en wentel de filets door het volkorenmeel. Verhit 2-3 eetlepels olijfolie in een koekenpan en leg de doradefilets er op de huidkant in. Bak deze kant 4-6 minuten tot de huid mooi knapperig is. Keer de filets en bak de andere kant in 2-4 minuten mooi bruin, dorade is het lekkerst als de filets net gaar zijn. Schep de gazpachosaus op vier borden en
leg de doradefilets erin, met de huidkant naar boven. Strooi de blokjes komkommer en paprika eromheen.
Je kunt dit gerecht nog garneren met lamsoren vermengd met blaadjes waterkers. Overgiet de lamsoren in een zeef met kokend water en laat ze goed uitlekken. Meng de afgekoelde blaadjes luchtig met waterkers en leg op elk bord een toef van deze salade midden op de doradefilet.
Bron & foto's.