Menu & Recepten
           

Dikke koek 

Uit Volendam

Ingrediënten

·         250 gram boter
·         250 gram lichte basterdsuiker
·         250 gram bloem
·         1 eetlepel bakpoeder
·         4 eieren
·         Snufje zout
·         Zakje vanillesuiker
paneermeel voor de keek vorm
eventueel met 250 gram blanke rozijnen(laten wellen)

Bereidingswijze

Meng/kneed in een kom de basterdsuiker ,vanille suiker en zout met de boter. Klop de eieren los en schuimig in een andere kom ,en voeg die al roerend bij het  boter suiker mengsel(eventueel rozijnen toevoegen). Zeef er dan de bloem erbij en vervolgens de bakpoeder toe het geheel omroeren. Giet het beslag in een ingevette en met bestrooide paneermeel keek vorm.Verwarm de oven voor 10 minuten 155 °C, dan moet men de dikke koek er ruim 60 minuten instaan. Prik met een breinaald om te controleren of de koek gaar is, er mag niets aan de naald blijven hangen. 

p.s.Als ontbijt, en natuurlijk als je bezoek krijgt bij de koffie gewoon een punt of plak (of warm) met boter en suiker.

Het is weer eens wat anders als gebak, en gegarandeerd een succes.