Menu & Recepten
           
Denemarken

Denemarken

 Mørbrad. (4 personen) 

Varkenshaas.(ovenschotel)

  

  • 800 gram Varkenshaas
  • 125 gram plakjes spek
  • 2 theelepel suiker
  • schijfjes appel
  • geweekte pruimedanten 
  • 1 kilo aardappelen(schillen en in plakjes snijden.
  •  400 gram uien
  • flesje kookroom
  • 50 gram Geraspte kaas
  • Peterselie, vers
  • zout
  • peper

Bereidingswijze:


Snij de varkenshaasjes overlangs in tweeën,zonder ze geheel door te snijden.Bestrooi ze met zout peper en suiker.Beleg het vlees met plakjes appel en geweekte in plakjes gesneden pruimedanten.klap de belegde varkenshaasjes dicht en bind er een stukje bindtouw om heen.Schil de aardappelen en uien en snijd ze in plakjes. Leg ze in een ingevette ovenvaste schaal. Bestrooi met zout en peper. Bestrooi met geraspte kaas en giet er de room op. Leg de varkenshaas (geheel) aan de bovenkant en lig het spek er boven op. Zet de schaal in de oven en zet de timer op 40  minuten op 180 graden(oven voor ver warmen) De peterselie gespoeld en gehakt vlak voor het opdienen er over strooien. Nyde dit måltid