Menu & Recepten
           

Crème  brûlée 5 personen.

Ingrediënten 

  • 500 milliliter slagroom
  • 1  vanillestokje
  • 6  eieren (alleen de dooiers heb je nodig
  • 75 g suiker
  • 1 snufje zout
  • rietsuiker

Bereidingswijze


Verwarm oven voor op 150 º C. 
Schenk de room in een pan. Halveer het vanillestokje, schraap het merg er uit en voeg deze samen met het stokje toe aan de room. Verwarm de room tot net onder het kookpunt en laat het circa 5 minuten van het vuur trekken. Splits de eieren. Klop de dooiers samen met de suiker en het snufje zout los. Voeg langzaam en al roerende de hete room toe aan het eimengsel. Schenk het mengsel in de vuurvaste schaaltjes. 

Zet de schaaltjes in een ovenschaal en schenk hier tot de helft kokend water in. Gaar de crème brûlée circa 40 minuten in de oven. 

Laat de crème brûlée in de koelkast afkoelen. Bestrooi met rietsuiker en karamelliseer de laag met een gasbrander. Laat dit afkoelen en strooi voor de tweede keer de rietsuiker over de crème brûlée en karamelliseer de laag voor de tweede keer. Zo krijgt de crème brûlée een extra krokante laag.