Menu & Recepten
           

Blote billetjes in het gras

Ingrediënten voor 6 personen

1,5 kilo aardappelen (kruimige)

100 gram spekblokjes

1 Grote rookworst

600 gram snijbonen

1 flinke pot witte bonen

Ongeveer 250 ml. Melk (1 mok)

Stukje boter

Peper en zout naar smaak

 

Bereiding

Blote billetjes in het gras. De aardappel schillen en in een pan met de snijbonen en een snufje zout gaar koken in +_ 25 minuten (de rookworst boven op gooien). Verwarm de witte bonen in een ander pan. In een koekenpan bakken we de spekjes uit. De melk kort in de magnetron verwarmen. Nu gaan we de aardappelpuree maken: giet de aardappels af en met een stamper ga je de aardappels te lijf. Doe de boter (1 eetlepel) en de melk erbij om er een mooie smeuïge puree van te maken. De snijbonen en de witte bonen afgieten en samen met de uitgebakken spekjes door de puree roeren Klaar !

Verwarm de witte bonen in het vocht. Laat ze uitlekken en schep ze door de stamppot . Breng het geheel op smaak met zout en peper.              

TIP: Server met rookworst.