Menu & Recepten
           

België 

Vlaamse karbonade

(rundervlees stoofpot)


Ingrediënten:

  • 1 kilo runderlappen(bloemstuk)
  • 1 kilo uien,
  • 50 gram boter,
  • 2 flinke eetlepels bloem,
  • 1/2 liter donker bier of pils,
  • 1 scheutje azijn
  • 1 eetlepel bruine suiker
  • 1 eetlepel gedroogde tijm 
  • 2 kruidnagels,
  • 1 kopje met bouillon (maken van bouillon blokje)
  • zout en peper naar smaak
  • platte peterselie

Bereidingswijze

Schil de uien en snij ze in stukjes,snij het vlees in brokjes van ongeveer 4 centimeter.Bak het vlees op hoog vuur goudbruin in de boter. (let erop dat het vlees goed dicht schroeit). Haal het vlees uit de pan en bestrooi het met de bloem.Fruit de uien in de resterende boter glazig, daarna het vlees weer toevoegen.Goed om roeren, vuur lager zetten en paar minuten bakken.Blussen met een scheutje azijn, inkoken en nu blussen met het bier. Vuur hoog,eventueel aanbaksels goed los roeren en aan de kook brengen.Bruine suiker,bouillon, tijm en kruidnagel toevoegen.gehakte peterselie als garnering.

Een paar uur minimaal door laten sudderen, het wordt er alleen maar lekkerder op.