Menu & Recepten
           

Bahmie-goreng.

Ingrediënten.

  • 500 gram mie

(volg gebruiksaanwijzingen op pak, eventueel iets kortere kooktijd voor meer ardente).

  • 350 gram varkensvlees of kippenvlees in blokjes gesneden.
  • 100 gram mager gerookte spekblokjes .
  • wat zonebloem olie(of gelijkwaardige olie).
  • 1 grote ui gesnipperd.
  • 3 teentjes knoflook fijn gesneden.
  • 3 eieren gebakken en in reepjes gesneden
  • 100 gram garnalen.
  • 100 gram gesneden prei.
  • 150 gram gesneden kool.
  • bosje gesneden selderie.
  • 100 gram taugé.
  • 100 gram peultjes .(mag hoeft niet) 
  • 1 kippen bouillon blokje.
  • scheutje sojasaus asin of kikkoman sojasaus.
  • zout peper naar smaak.

Bereidingswijze.

Stort de mie in een vergiet en gooi er wat olie door zo dat het niet gaat kleven. Bak het spek en vlees bruin lichtkrokant, doe er de gesnipperde uien, teentjes knoflook  en de garnalen als laatste er bij. Is het lekker gegaard? doe de groentes erbij(behalve taugé op laatste moment voor opdienen) en bak dit mee, doe nu ook de mie erbij met de ei reepjes en bak het mee. Verkruimel het kippen bouillon blokje over de bami, voeg wat sojasaus naar smaak toe, zout en peper schep het om en om.


Tip! ter garnering kunt u er wat gebakken gedroogde uitjes erbij doen en misschien atjar tamboer.

.

 
 
 
E-mailen
Info