Menu & Recepten
           

Bahmie-goreng.

Ingrediënten.

  • 500 gram mie

(volg gebruiksaanwijzingen op pak maar hou kortere kooktijd aan half gaar).

  • 250 gram varkensvlees in blokjes gesneden.
  • 100 gram vet spekblokjes (of gebruik boter).
  • wat zonebloem olie(of gelijkwaardige).
  • 1 grote ui.
  • 3 teentjes knoflook.
  • 100 gram garnalen.
  • 100 gram gesneden prei.
  • 150 gram gesneden kool.
  • bosje gesneden selderie.
  • 100 gram taugé.(mag hoeft niet)
  • 100 gram peultjes(mag hoeft niet) 
  • 1 kippen bouillon blokje.
  • sojasaus (kikkoman sojasaus).
  • zout peper naar smaak.

Bereidingswijze.

Stort de half gare mie in een vergiet en gooi er wat olie door zo dat het niet gaat kleven.Bak het vet spek uit verwijder de kaaitjes, gebruik het vet om hierin het vlees te bakken met de ui gesnipperde, teentjes knoflook geperst en de garnalen.Is het lekker gegaard doe de groentes erbij(behalve taugé op laatste moment voor opdienen) en bak dit mee, doe nu ook de mie erbij en bak het mee. Verkruimel het kippen bouillon blokje over de bahmie, voeg wat sojasaus naar smaak toe, zout en peper schep het om en om.


Tip! ter garnering kunt u er wat gebakken gedroogde uitjes erbij doen en misschien een gebakken eitje en atjar tamboer.

Heeft men geen sojasaus in huis verdunde ketjap volstaat ook.